سیستم دانلود فایل های دیجیتال

سرو، سایت هر آنچه به دنبالش هستید.

سیستم دانلود فایل های دیجیتال

سرو، سایت هر آنچه به دنبالش هستید.

سیستم دانلود فایل های دیجیتال

این وبلاگ به منظور دسترسی آسان کاربران دانشگاهی و عمومی در جهت یافتن انواع متنوع از فایل های دیجیتال طراحی شده است. این مهم با سایت های و فروشگا های معتبر فروش و دانلود فایل های دیجیتال همکاری دارد. از جمله این سایت ها می توان به :
forush.cero.ir
forush.etl24.com

بایگانی
آخرین نظرات

مقاله گیاه شناسی برنج

Mehrdad | Tuesday, 16 August 2016، 10:13 AM

مقاله گیاه شناسی برنج

مقاله گیاه شناسی برنج

دانلود مقاله گیاه شناسی برنج

مقاله گیاه شناسی برنج
 گیاه شناسی برنج
تحقیق گیاه شناسی برنج
پروژه گیاه شناسی برنج
پایان نامه گیاه شناسی برنج
بررسی گیاه شناسی برنج
درباره گیاه شناسی برنج
دسته بندی کشاورزی
فرمت فایل doc
حجم فایل 12 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 10

مقاله گیاه شناسی برنج

 

قسمتی از متن:

برنج گیاهی یک ساله ، علفی با ساقه های تو خالیو دارای 8تا 12 گره در ساقه های آن می باشد . این گیاه از تیرة گندمیان (gramineae) ، از جنس oryza در آسیا و glabrima در افریقا است . برنج دوجنس یاد شده در بیش از 140 میلیون هکتار از قارة آسیا و دیگر مناطق جهان کشت می شود . گلهای برنج شامل 6 پرچم است ، دانه های سفید رنگش را زبانچة گل ، کاملاً فرا گرفته که « شلتوک » نامیده می شود . ساقه های این گیاه مانند گندم بند بند است و ارتفاع آن تا حدود 5/1 متر می رسد .

سابقة تاریخی

موطن اصلی برنج آسیای جنوب شرقی است . به عقیدة ب.م ژوکوفسکی ، هند ، چین، اندونزی موطن اصلی برنج است . شلتوک به تدریج از از هند و برمه به سایر نقاط جهان راه یافته است . کشت برنج در چین و هند سابقه ای هفت هزار ساله دارد و پس از آن کشورهای تایلند ، فیلیپین ژاپن ، ویتنام ، کرة شمالی و جنوبی ، مالزی ، تایوان در آسیای جنوب شرقی به این مجموعه اضافه می شوند در حال حاضر 90 درصد برنج دنیا در چین ، هندوستان ، ژاپن ، کره ، جنوب شرق آسیا و جزایر مجاور اقیانوس ارام و 10 درصد بقیه در دیگر قاره ها کشت می شود اگر چه آقای نقی بهرامی عقیده دارد که شلتوک برای اولین بار در دورة پادشاهی خسرو انوشیروان (531 تا 579 میلادی ) از هندوستان به ایران آورده شده است لیکن ای . پ . بتر شفسکی مورخ روسی در بحث تاریخ برنج معتقد است « تاریخ کشت و گسترش برنج در ایران به طور کامل تعیین نشده است اما کشت برنج در مقیاس محدود ، در پایان دورة ساسانیان (236 تا 651 میلادی ) و گسترش وسیع آن از قرن 10 میلادی به بعد صورت گرفته است .

بر اساس نظر لائو فو ، کشت برنج در ایران پس از تسلط اعراب به ایران رونق پیدا کرد .

انتشار جغرافیایی برنج در ایران                                                              

بیشترین کشت برنج در ایران ، در استانهای شمالی کشور گیلان ، مازندران و گلستان که در اطراف دریای خزر قرار دارند با 71 درصد سطح زیر کشت از کار کشور انجام می گیرد ، و از مراکز کشت و تولید برنج در کشور به حساب می آیند .

علاوه بر استانهای فوق در استان خوزستان ، فرس و اصفهان نیز برنج کشت می شود که کثرت ارقام محلی و اصلاح شده در این سه استان نیز زیاد است . پس از این استانها یازده استان دیگر کشور نیز به کشت برنج اشتغال دارند که جمعاً 7/6 درصد از سطح زیر کشت کل کشور را  به خود اختصاص داده اند ولی  تنوع ارقام در این استانها  قابل توجه نیست و بیشتر از یک یا دو رقم در آنجا کشت نمی شود .

نیاز تغذیه ای برنج

به عقیده ناکاهوشی (nakahoshi 1960) و ریکاریا ( richareia1964) از یک محصول خوب که چهار تن دانه و 3/6 تن کلش در هر هکتار از زمین برداشت می شود حدود 84 کیلو گرم ازت ، 24 کیلو گرم فسفر و 46 کیلو پتاسیم از زمین کاسته می شود که برای تأ مین این مقدار مواد غذایی معمولا از کود استفاده می شود (پور صالح ، 1373). در بررسی کهاز منابع مختلف صورت گرفته مصرف 200ـ 100 کیلو گرم اوره ، 100ـ40 کیلوگرم کود فسفره و 200 ـ 100 کیلو گرم کود پتاسیمی را برای رفع نیاز تغذیه ای توصیه کرده اند .

نقش ازت در گیاه  

ازت عنصر مهم و حیاتی برای گیاه به شمار می رود ازت گلو گاه رشد بوده و بیشترین عنصر در اندامهای گیاهی است . ازت عمدتاً به صورت نیترات (no ) و مقداری نیز به شکل آمونیوم  جذب گیاه می گردد . نیترات ورودی ، به درون گیاه با مصرف کار حاصل از سوخت و ساز و با دخالت آنزیم های احیاء کننده به ازت آمونیاکی تبدیل می گردد . اسید های آمینه از طریق زنجیرة پیتیدی با یکدیگر پیوند حاصل کرده و پروتوئینها را می سازند . پروتئینهایی که در سلولهای گیاهی به وجود می آیند ، اکثراً جزئ ساختمان آن نبوده بلکه به عنوان آنزیم در سوخت و ساز گیاه از جمله احیای نیترات و ساخته شدن پروتئین دخالت می نمایند ازت علاوه بر شرکت در ساخت پروتئین ها قسمتی از مولکول کلروفیل را هم تشکیل می دهد . یک اتم ازت و چهار اتم کربن در حلقه ای درون کلروفیل جا گرفته اند که ازت از سوئی با اتم های کربن و از طرف دیگر با اتم منیزیم پیوند مشترک دارد لذا کمبود ازت سبب زرد شدن برگهای پیر و در نهایت توقف رشد گیاه می گردد .

در غلات (گندم ، جو ، یولاف و چاودار ) کمبود ازت باعث کوتاه و نزک شدن برگها و ساقه ها می شود . ساقه ها کوتاه و نازک شده و تعدادشان نیز کم می شود و همچنین شاخ و برگ تنک و راست باقی مانده و گیاه پنجه نمی زند و تأ ثیر ازت بر روی خوشه به صورت کوچکی و کمی محصول نمود می کند .

دانلود مقاله گیاه شناسی برنج

  • Mehrdad

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی