مقاله توضیحاتی پیرامون گل داودی
مقاله توضیحاتی پیرامون گل داودی
مقاله توضیحاتی پیرامون گل داودی |
![]() |
دسته بندی | پژوهش |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 17 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 30 |
مقاله توضیحاتی پیرامون گل داودی
فهرست:
گل داودی
انواع گلهای داودی
مواد شیمیایی کوتاه نگهدارنده
زادگاه گل داودی
نگاهی به گل داودی
مواد و روش ها
مشخصات محل اجرای آزمایش
فاکتورها و صفات مورد اندازهگیری
دی اکسید کربن تکمیلی
نتایج
بحث
.................................
.................................
گل داودی
داودی یا کلیزانتموم بعنوان یک کات فلاور و قابل استفاده در فضای آزاد مطرح است. مصرف گل داودی به عنوان شاخه بریده در همه دنیا رایج است و میزان ارز آوری آن برای کشور ما یک رقم قابل توجهی است.
با توجه به اینکه داودی یک گیاه روز کوتاه است و دوره رشد رویشی آن در روزهای بلند و پر نور تابستان انجام میگیرد، بنابراین شرایط کشور ما برای پرورش آن بسیار ایدهآل است. اما به دلیل کند بودن رشد گیاه، بذرهای کاشته شده در مرداد ماه حدوداً برای اوایل اسفند گل داده و آماده عرضه به بازار خواهد بود.
انواع گلهای داودی عبارتند از :
1- داودی پا کوتاه؛
2- داودی پا بلند؛
3- داودی ستارهای شکل؛
4- داودی توپی شکل؛
5- داودی گل ریز.
عمدتاً داودی پا بلند و گل درشت بعنوان کات فلاور و فرمهای پا کوتاه بعنوان گیاهان گلدانی یا فضای آزاد مورد مصرف هستند. داودی در فضای آزاد، سالهای طولانی بدون هیچ آسیبی از شرایط محیطی زندگی میکند.
با نظر به اینکه داودی گیاه روز کوتاهی است در دو حالت در تابستان یا روزهای بلند به بازار منتقل میشود :
1- تهیه نور مصنوعی یا کوتاه کردن روز در تابستان؛
گلهای داودی زرد در تابستان به بازار عرضه میشوند. از نظر ژنتیکی بر روی این گیاه کارهایی انجام شده و فرم روز کوتاهی را از آن گرفتهاند و به یک گیاه بیتفاوت به طول روز تبدیل کردهاند.
...
نگاهی به گل داودی
گل داودی یکی از مهمترین گل ها می باشد که هم بصورت گلدانی وهم بصورت شاخه بریده در بازارهای جهانی داد و ستد می شود. بطوریکه امروزه رتبه دوم جهانی را پس از گل رز از لحاظ اقتصادی وکشت وکار دارا می باشد(27). از آنجایی که عمر گلدانی گل های بریده ویا به عبارت دیگر ماندگاری گل های بریده یکی از مهمترین فاکتور های کیفی می باشد، بنابراین عمر طولانی مدت این گل ها بر روی میزان تقاضای مصرف کنندگان و همچنین بر روی ارزش گل های بریده تا ثیر بسزایی دارد.
دما مهمترین فاکتور موثر در از بین رفتن گل های بریده است. گل های بریده تنفس میکنند و به دنبال آن گرما تولید میکنند. با افزایش درجه حرارت، میزان تعرق افزایش مییابد و بیشتر مواد غذایی ذخیره مصرف میشود. کاهش آب و به دنبال آن پژمردگی اتفاق میافتد و فرایند مسن شدن پیش میرود(34). به عبارت دیگر درجه حرارت پایین یکی از بهترین تیمارها جهت کاهش همه فعالیتهای فیزیولوژیکی و تخریبهای پاتولوژیکی میباشد. دمای کم میزان تنفس را کاهش داده و باعث کم شدن فعالیتهای متابولیکی، تبخیر و تعرق، فعالیت و تولید اتیلن و رشد باکتریها و قارچها میشود(10).
- 16/08/31